Mainet.hu * Szórakozás, Információ, Időtöltés

- Pontos idő:
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
  • ● Autó, motor
  • ● Divat
  • ● Receptek, konyha
  • ● Érdekességek
  • ● Játék
  • ● Film
  • ● Erotika
  • ● Lakás, bútor
  • ● Jó tudni
  • ● Szoftverek, internet
  • ● Csak nőknek
  • ● Csak férfiaknak
  • ● Mobilok
  • ● Forma1
  • ● Sport
  • ● Munka
  • ● Növény,állat
  • ● Kert
  • ● Szabadidő
  • ● Utazás
  • ● Életmód, egészség
  • ● Képeslapküldő
  • ● Mainet direkt

  • Ön itt van:  
  • Főlap
  • ● Receptek, konyha
  • Citromos biszkvit
Hirdetes_potenciamax.hu
Demo6

Írjon Ön is cikket! Regisztráljon és írhat cikket ! Bővebb információ

Regisztrált felhasználó belépése:
  • Fiók létrehozása
  • Elfelejtette felhasználónevét?
  • Elfelejtette jelszavát?

Citromos biszkvit

  • E-mail
Megjelent: 2014. október 28
Tweet

Hűvös, szeles napoknak nézünk elibe, egy bögre forró tea mind sűrűbben elkel, úgy a munkán mint odahaza is. Aprósütemény, keksz vagy biszkvit igazi tea mellé való finomság. Legtöbbször a teasüteményeket üzletekben vásároljuk, de van aki jobban kedveli a házikészítésűt.

Ha azokhoz sorolhatjuk magunkat, akiknek szent a házi koszt, akkor szakácstudományuk fontos része a biszkvit készítése is.

A Brit-szigetek kulináris világában a kalácsok és különféle sütemények között kiemelkedő helyet foglal a XVIII. századból származó, tojásból, lisztből, cukorból és vajból készült szivacsos belsejű biszkvit, a jól ismert Pound Cake. Ez a robusztus, finom kalács elkészíthető hihetetlenül sok verzióban. Több néven ismert, különböző városokban és más-más kontinenseken eltérő nevek alatt ismerik. Az angol Pound Cake elnevezés onnan ered, hogy e kalács készítésekor mindent fonttal mértek, egy font (pound) vaj, cukor, tojás és egyéb kellett bele.

A következő recept alapreceptnek számít. Uzsonnára, kirándulásra, ugyanúgy mint reggelire vagy délutáni tea mellé kitűnő sütemény. Sokáig friss marad, könnyen tárolható.

Hozzávalók:

3 csésze liszt

1 kanál sütőpor

¾ kanál só

1 csésze vaj

½ csésze olaj

5 tojás

1 csésze tej

2 citrom leve

2 citrom reszelt héja

A sütőt előmelegítjük. A tepsit megolajozzuk és beszórjuk liszttel. 

Válasszunk egy szép alakú tepsit, hosszúkásat például, így szebb alakúra szelhetjük majd a kisült biszkvitet.

Az egyik edényben a lisztet, a sütőport és a sót egymáshoz adjuk, a másikban pedig kikeverjük a vajat, az olajat és a cukrot, a tojásokat egyenként hozzáadva. Ezután a lisztes keveréket hozzáadjuk a vajashoz, lassan adagoljuk és kevergetjük, közben tejet adunk hozzá szintén lassan és adagolva. Végül beleszórjuk a reszelt citrom héját és beleöntjük a citromlevet.

Citromos biszkvit
Citromos biszkvit
 

Kiöntjük a tésztát egy tepsibe, előmelegített sütőben körülbelül 55 percig sütjük. Miután kész lett, hagyjuk kihülni. Ez körülbelül 15 percig tart. Következő lesz a kalács kitálalása egy tálcára, majd felszeleteljük tettszés szerint.

 
Citromos biszkvit
Citromos biszkvit

Következő lesz a kalács kitálalása egy tálcára, majd felszeleteljük tettszés szerint.

Kiöntjük a tésztát egy tepsibe, előmelegített sütőben körülbelül 55 percig sütjük. Miután kész lett, hagyjuk kihülni. Ez körülbelül 15 percig tart. Következő lesz a kalács kitálalása egy tálcára, majd felszeleteljük tettszés szerint. 

A citromos biszkvit mellé kitűnő lesz gyümölcszselé, almapüré vagy csokoládémáz.

A cikk szerzője: Angie

Fotók: Angie

2014. szeptember 29.

Copyright: mainet.hu

Jó Étvágyat!
Jó Étvágyat!

 

E-mail címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tweet
Sir John Bowring

Tudta?..hogyan vélekedett Sir John Bowring a magyar nyelvről?

Gábor Dénes

Tudta?..hogy az atombomba fejlesztői magyar-amerikaiak voltak?

Kármán Tódor

Tudta?..hogy a televízió létezését a magyaroknak köszönheti?

Pulitzer József

Tudta?..hogy a "Pulitzer-díj" nevét Pulitzer Józsefről kapta?

Kategória legfrissebb cikkei

  • Citromos biszkvit
  • Az ősz gyümölcse a birs - Lekvár, sajt, befőtt
  • Nemcsak a macik szeretik
  • Vörös tea reggel, délben, este
  • Fúziós konyha, egy gasztronómiai trend

Kategória népszerű cikkei

  • Citromos biszkvit
    1884
  • Az ősz gyümölcse a birs - Lekvár, sajt, befőtt
    1701
  • Az amerikai mindennapok finom falatja
    1309
  • Fúziós konyha, egy gasztronómiai trend
    1307
  • Narancs és lime üdítőital
    1256

Kapcsolódó cikkek amelyek érdekelhetik

  • 2014.06.28. 12:06 -
    Új süti őrület! - Cobbler
  • 2014.06.30. 21:06 -
    Töltött leveles tészta háromszögek - Recept
  • 2014.07.05. 09:07 -
    Hogyan süssünk grillcsirkét otthon?
  • 2014.06.30. 21:06 -
    Töltött leveles tészta háromszögek - Recept
  • 2014.09.12. 15:09 -
    Receptötletek aszalt gyümölcsökkel
  • 2014.06.28. 12:06 -
    Új süti őrület! - Cobbler
  • 2014.07.05. 09:07 -
    Hogyan süssünk grillcsirkét otthon?
Kapcsolódó hirdetések
Banner0 1 200x200
banner 2

Népszerű cikkek

  • Képeslapküldő
  • Tudta Ön?
  • Erotikus háttérképek
  • Divatos öltözködés régen és ma
  • Victoria Hislop: A sziget
  • Ha szex, akkor Kámaszútra!
  • Civil szervezet létrehozása lépésról-lépésre
  • Elektromos autók Magyarországon
  • Dobd fel a szerelmi életedet afrodiziákumokkal!
  • A Pulik
  • Új süti őrület! - Cobbler
  • A bor a fogakkal is csodát művel
  • Mariana-árok
  • A szexistennő születése – A nagyi receptje szerint
  • Belsőégésű motorok
  • Télen is, ősszel is lehet a szabadban szexelni!
potenciamax.hu
Demo9
potenciamax.hu

 

 

 

  Általános ---

  Copyright mainet.hu © All right reserved!     

  Impresszum             

  Adatkezelés             

 

 

 

 

 

 

    Tájékoztatók ---

    Kapcsolat

    Hírdetések - Információk             

    A megtekintés feltételei             

    Felelősség             

 

 

 

 

   Weboldal ---

    force bootstruct framework         

    design mainet.hu

    Bannerek             

    Banner és link partnereink             

 

 

 

 

   Partnerek ---

   produced designbetyar

 

 

 

 

https://naturplus.hu/

https://potenciamax.hu/

http://cool-shop.hu/

https://potencianovelo-shop.hu/

Back to Top

Linkkatalógus