Grillcsirkét otthon? Igen! Itt a grillszezon, a kerti partyk időszaka. És vajon mi dobná fel leginkább az összejövetelt, ha nem egy tökéletesen elkészített grillcsirke? A csirke otthoni grillezéséhez többféle elkészítési mód is a rendelkezésünkre áll.
Lássuk, melyek ezek:
1. Mini grillcsirke sütő
A miniatűr csirkesütő pontosan azt fedi, amit a neve is sugall – ez egy kisméretű, az ipari grillcsirke sütők technikáját részben modellező szerkezet. Azonban ne egy hagyományos, hosszanti rudat képzeljünk el, ahogy a grillkocsikban látni szoktuk. A mini sütők több, függőlegesen álló nyársra feltűzve stabilizálják a néhány kilós húsokat, amelyek lehetnek egész baromfi termékek, vagy akár gyros szerűen egymása helyezett hússzeletek is. A nyársakat oldalt félig bekerítő, hőt generáló fal veszi körül. A szerkezet közepén addig forog a hús, amíg puha és szép piros nem lesz. A módszer előnye, hogy a mini sütő sokrétűen felhasználható, gyors és szakszerű. Azonban ez a legdrágább eszköz a három közül, és a nyársak kezelésével kezdetben esetleg gondjaink is lehetnek, hiszen a hús megfelelő felhelyezése kritikus.
2. Grillcsirke cserépedényben
A másik üzletekben kapható, otthoni célra kifejlesztett megoldás a külön grillcsirke készítéséhez létrehozott cserépedény. A speciális alakúra formázott, kiégetett és mázazott kézműves termékek a konyha díszei lehetnek. Alakjuk a citromfacsaróéhoz hasonlít – a magas oldalú tál közepe kúpszerűen kiemelkedik. A kúpra kell helyeznünk a csirkét, majd az egész szerkezetet a sütőbe tenni. A cserépedények készítői a sörrel megbolondított grillcsirke szerelmeseire is gondoltak, az edény kapható középen megtölthető verzióban is. A módszer előnye, hogy a cserépedény használata nagyon egyszerű, szinte elronthatatlan; továbbá maga az eszköz is igen mutatós. Hátránya, hogy a speciális konyhaedény különleges kialakítása miatt más célra nem használható.
3. Csirke sütőben, sörös dobozzal
A harmadik, és egyben legnépszerűbb megoldás a sörös doboz használata. Ez a technika mindenki számára elérhető, így tényleg nem lehet a sütés ellen semmilyen kifogásunk. A módszer lényege, hogy a csirkét egy ízlés szerint sima vízzel, vagy sörrel telített, nyitott sörös dobozra húzzuk, majd az egészet egy tepsi közepére állítva a sütőbe helyezzük. A csirke a sörtől omlósabb lesz, és pikánsabb ízt kap. A módszer előnye, hogy olcsó és egyszerű, hátránya a rossz felhelyezés következtében eldőlő csirke lehet esetleg.
Akármelyik technikát is választjuk, ne felejtsük el a csirkét megtisztítani és fűszerezni a sütés előtt! A kész, már puha csirkének a sütő hőfokának emelésével tudunk pár perc alatt szép színt adni!
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.