A nálunk nagyon is újdonságnak számító sütemény, a cobbler szinte elronthatatlan, így még amatőr konyhatündérek is bátran nekiállhatnak elkészítéséhez!
Nyáron különösen egyszerű beszerezni a hozzávalókat, bármilyen gyümölcs variációt kipróbálhatunk, így mindig új íz világok földjére léphetünk, annak ellenére, hogy ugyanazt a desszertet készítjük el!
Varázsának titka és egyben különlegessége a friss gyümölcsökben rejlik.
Hogy miért?
A sütés hatására a lédús gyümölcsök levet eresztenek a tészta alatt, mely nagyon sűrű és ízletes, így igazán verhetetlen, egyszerű sütemény!
Hozzávalók egy közepes tepsihez:
15 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál a tetejére
1 teáskanál sütőpor
10 dkg vaj
2 tojás
1,5 dl tejszín
50 dkg gyümölcs
1 púpos evőkanál keményítő vagy kukoricaliszt
2-3 evőkanál ragacsos barna cukor, ha a gyümölcs nem elég édes
fűszerek ízlés szerint
A lisztet a vajjal és a sütőporral elkeverjük, majd a tojást, a cukorral és a tejszínnel, végül pedig hozzáadjuk a lisztet. A gyümölcsöket belehelyezzük egy kivajazott tepsibe, majd elkeverjük a cukorral és keményítővel. A tésztát rákanalazzuk a gyümölcsökre, majd 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Email címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
..........................................................................................................................