Mainet.hu * Szórakozás, Információ, Időtöltés

- Pontos idő:
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
  • ● Autó, motor
  • ● Divat
  • ● Receptek, konyha
  • ● Érdekességek
  • ● Játék
  • ● Film
  • ● Erotika
  • ● Lakás, bútor
  • ● Jó tudni
  • ● Szoftverek, internet
  • ● Csak nőknek
  • ● Csak férfiaknak
  • ● Mobilok
  • ● Forma1
  • ● Sport
  • ● Munka
  • ● Növény,állat
  • ● Kert
  • ● Szabadidő
  • ● Utazás
  • ● Életmód, egészség
  • ● Képeslapküldő
  • ● Mainet direkt

  • Ön itt van:  
  • Főlap
  • ● Receptek, konyha
  • Almából - leves, köret, saláta, lekvár és más
Hirdetes_potenciamax.hu
Demo6

Írjon Ön is cikket! Regisztráljon és írhat cikket ! Bővebb információ

Regisztrált felhasználó belépése:
  • Fiók létrehozása
  • Elfelejtette felhasználónevét?
  • Elfelejtette jelszavát?

Almából - leves, köret, saláta, lekvár és más

  • E-mail
Írta: Horváthné Brauner Adrien
Megjelent: 2014. augusztus 31
Tweet

Az egyik legismertebb és legkedveltebb gyümölcsünk. Egész évben könnyen hozzáférhető, remek szomjoltó és vitaminforrás. Egy régi mondás szerint naponta egy alma, az orvost távol tartja.
Az alma csökkenti a vér koleszterinszintjét, rendben tartja a vérnyomást, normalizálja a vérzsírok szintjét. Erősíti az immunrendszert, jótékonyan támogatja a keringési rendszert és a szívműködést. Stabilizálja a vércukorszintet, erősíti az érfalakat, a fogínyt, valamint tisztítja a beleket.

Nagyon hasznos héjastul, nyersen fogyasztva, reszelve, esetleg ivóléként kipréselve, de számos étel nyersanyagaként is felhasználhatjuk a konyhában. A következő receptek alapok, nem kell szigorúan követni a leírtakat. Bátran variálják a hozzávalókat, a fűszereket, kísérletezzenek kedvükre és családjuk örömére!

Joghurtos almakrémleves:
1/2 kiló felkockázott almát szegfűszeggel, fahéjjal és ízlés szerint mézzel ízesítve puhára főzünk annyi vízben, amennyi ellepi. Közben 2 evőkanál tejszín vagy vanília ízű pudingport simára keverünk 1 pohár citromos vagy natúr joghurttal és behabarjuk a levest. Botmixerrel pürésítjük és hűtve fogyasztjuk.
Ötlet: az alma mellé tetszés szerint adhatunk egyéb gyümölcsöt is és reszelhetünk a levesbe citromhéjat is.

Sült almás zöldségköret:
Tetszés szerinti mennyiségben felkarikázunk vöröshagymát, almát (héjával együtt), burgonyát, zellergumót, nyers céklát, sütőtököt (nem feltétlen kell egy ételhez az összes zöldség, lehet variálni). Kivajazott sütőtálba felváltva rakosgatjuk a karikákat, amíg el nem fogynak. Ételízesítővel, kevés frissen őrölt borssal, kakukkfűvel megszórjuk, vajdarabkákat dobunk a tetejére és megsütjük.
Bármilyen húsétel remek körete.

Majonézes almasaláta:
Tökgyalun héjastul legyaluljuk az almát (vagy késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk), citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. 1 csomó zöldhagymát felkarikázunk, kevés vajon sóval és borssal megpárolunk egy csomag kukoricát.
Összekeverjük a hozzávalókat és ízlésünk szerint fűszerezett majonézes öntetet készítünk hozzá. Tálalásig hideg helyen tartjuk.
Ötlet: kockára vágott sajt, főtt tojás esetleg burgonya is kerülhet a salátába.

Téli gyümölcssaláta:
4 bögrényi vizet mézzel, 2-3 csillagánizzsal, szegfűszeggel és fahéjjal felforralunk, amikor elkezd forrni, kislángra vesszük és ízlés szerinti mennyiségben feldarabolt aszalt barackot, mazsolát, friss vagy befőtt körtét, almát adunk hozzá. Pár percig főzzük, majd kihűlés után tálaljuk. Aki szereti, adhat hozzá narancs- vagy citromkarikát, esetleg héjukból is reszelhet bele.

 

 
Almából - leves, köret, saláta, lekvár és más
Almából - leves, köret, saláta, lekvár és más
Almával és sajttal sült csirkemell:
A vékonyan felszeletelt csirkemellet ételízesítővel és borssal fűszerezzük és kevés olajon vagy vajon elősütjük, majd egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a szeleteket.
Nem túl vékonyan felszeletelt almával megrakjuk a húsokat, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal (nagyon jót tesz neki a füstölt sajt), és sütőben pirosra sütjük.
Burgonyapürével, salátával tálaljuk. 

 

Almás sárgarépa lekvár dióval:
Másfél kiló meghámozott, felkarikázott sárgarépát fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral ízesített vízben (csak annyi legyen, ami a répát éppen elfedi) puhára főzünk. Hozzáadunk feldarabolt almát, kb. 1/2 kilót és egy nagy maroknyi durvára tört vagy darált diót. Addig főzzük, amíg az alma is puha lesz, utána botmixerrel pürésítjük. Felforraljuk és üvegekbe töltjük, száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Sütemények, palacsinták tölteléke is lehet, de nagyon finom kenyérre vagy kalácsra kenve.

Almás melegszendvics:
Rozsos vagy korpás kenyérszeleteket megvajazunk, vékonyan átkenjük mustárral vagy majonézzel, tepsire rakjuk. A kenyereket nem túl vastag almaszeletekkel kirakjuk, szerecsendióval, snidlinggel és reszelt sajttal bőven megszórjuk, sütjük. Alma helyett használhatunk körtét is.

Fűszeres paradicsom télire:
2 kg paradicsomot, 1/2 kiló zellergumót, 1/4 kiló vöröshagymát és 1/2 kiló almát feldarabolva egy fazékba teszünk. Csak a zellert hámozzuk meg, az almát csak kimagozzuk.
25 deka cukrot, 2 deci 10%-os ecetet, 2-3 evőkanál sót, ízlés szerint szemes borsot, egész köményt, néhány szem szegfűborsot, mustármagot, babérlevelet, szárított vagy friss gyömbér darabkát szórunk a fazékba és összekeverjük. Aki akar, tehet hozzá csípős paprikát, fokhagymát, kápia paprikát, zöldpaprikát is, így pikánsabb lesz a paradicsommártás.
Lefedve 24 órán át állni hagyjuk, néha megkeverjük. Másnap lassú tűzön puhára főzzük, majd pürésítjük. Kevés tartósítószerrel újra forraljuk, üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Pizzához, tésztaételekhez, töltött paprikához, paradicsomos zöldségragukhoz használhatjuk.

 

 
Almából - leves,köret,saláta,lekvár és más
Almából - leves,köret,saláta,lekvár és más
Almából - leves,köret,saláta,lekvár és más
Almából - leves,köret,saláta,lekvár és más

 

Horváth Adrien
fitoterapeuta

Jó Étvágyat!
Jó Étvágyat!

 

Email címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright: mainet.hu

Tweet
Sir John Bowring

Tudta?..hogyan vélekedett Sir John Bowring a magyar nyelvről?

Gábor Dénes

Tudta?..hogy az atombomba fejlesztői magyar-amerikaiak voltak?

Kármán Tódor

Tudta?..hogy a televízió létezését a magyaroknak köszönheti?

Pulitzer József

Tudta?..hogy a "Pulitzer-díj" nevét Pulitzer Józsefről kapta?

Kategória legfrissebb cikkei

  • Citromos biszkvit
  • Az ősz gyümölcse a birs - Lekvár, sajt, befőtt
  • Nemcsak a macik szeretik
  • Vörös tea reggel, délben, este
  • Fúziós konyha, egy gasztronómiai trend

Kategória népszerű cikkei

  • Citromos biszkvit
    1928
  • Az ősz gyümölcse a birs - Lekvár, sajt, befőtt
    1739
  • Az amerikai mindennapok finom falatja
    1325
  • Fúziós konyha, egy gasztronómiai trend
    1325
  • Narancs és lime üdítőital
    1275

Kapcsolódó cikkek amelyek érdekelhetik

Nem találtunk kapcsolódó cikkeket.


Kapcsolódó hirdetések
Banner0 1 200x200
Demo8

Népszerű cikkek

  • Képeslapküldő
  • Tudta Ön?
  • Erotikus háttérképek
  • Divatos öltözködés régen és ma
  • Victoria Hislop: A sziget
  • Ha szex, akkor Kámaszútra!
  • Civil szervezet létrehozása lépésról-lépésre
  • Elektromos autók Magyarországon
  • Dobd fel a szerelmi életedet afrodiziákumokkal!
  • A Pulik
  • Új süti őrület! - Cobbler
  • A bor a fogakkal is csodát művel
  • Mariana-árok
  • A szexistennő születése – A nagyi receptje szerint
  • Belsőégésű motorok
  • Télen is, ősszel is lehet a szabadban szexelni!
Demo10
Demo9
Demo11

 

 

 

  Általános ---

  Copyright mainet.hu © All right reserved!     

  Impresszum             

  Adatkezelés             

 

 

 

 

 

 

    Tájékoztatók ---

    Kapcsolat

    Hírdetések - Információk             

    A megtekintés feltételei             

    Felelősség             

 

 

 

 

   Weboldal ---

    force bootstruct framework         

    design mainet.hu

    Bannerek             

    Banner és link partnereink             

 

 

 

 

   Partnerek ---

   produced designbetyar

 

 

 

 

https://naturplus.hu/

https://potenciamax.hu/

http://cool-shop.hu/

https://potencianovelo-shop.hu/

Back to Top

Linkkatalógus