Mainet.hu * Szórakozás, Információ, Időtöltés

- Pontos idő:
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
Valuta Árfolyamok
  • ● Autó, motor
  • ● Divat
  • ● Receptek, konyha
  • ● Érdekességek
  • ● Játék
  • ● Film
  • ● Erotika
  • ● Lakás, bútor
  • ● Jó tudni
  • ● Szoftverek, internet
  • ● Csak nőknek
  • ● Csak férfiaknak
  • ● Mobilok
  • ● Forma1
  • ● Sport
  • ● Munka
  • ● Növény,állat
  • ● Kert
  • ● Szabadidő
  • ● Utazás
  • ● Életmód, egészség
  • ● Képeslapküldő
  • ● Mainet direkt
  • Ön itt van:  
  • Főlap
  • ● Mainet direkt
  • Egyedi ajándék - készíts bonbont!
Hirdetes_potenciamax.hu
Demo6

------------------------------------------------------------------------------------

Mainet Direkt Neked                        Mainet Direkt Főlap

Válogatott érdekességek, információk

Írjon Ön is cikket! Regisztráljon és írhat cikket ! Bővebb információ

Regisztrált felhasználó belépése:
  • Fiók létrehozása
  • Elfelejtette felhasználónevét?
  • Elfelejtette jelszavát?

Egyedi ajándék - készíts bonbont!

Írta: Schönwiesner Nikolett
Tweet

Szerencsére nem kell Brüsszelig utaznunk, hogy finom bonbon kóstoljuk. A híres, isteni krémekkel töltött csokoládés gömböket és kockákat itthon is számos helyen megkóstolhatjuk, sőt, néhány tanfolyamon meg is tanulhatjuk az elkészítésüket.

A kisméretű édességek megannyi krémmel és díszítéssel tehetőek egyedivé, így biztosan személyre szabott, különleges ajándék készíthető belőlük. Ha készen vagyunk, már csak egy szép dobozra, vagy egy csinos zsákocskára lesz szükségünk, hogy át is adjuk őket. A siker garantált!

A bonbon készítése három fázisból áll: először elkészítjük a tölteléket, majd következik a csokoládé előkészítése és formába öntése, végül megtöltjük és lezárjuk a bonbonokat. Ízlés szerint persze díszíteni is lehet őket, bár a mintás formákba öntött, fényes csokoládé önmagában is nagyon szép. Véleményem szerint nem igényel további dekorációt.

A munka menetét egy barackpálinkás-marcipános bonbonon fogom bemutatni. A készen vásárolt marcipánt kicsomagoljuk, és kezünkkel elkezdjük gyúrni a konyhapulton. A felmelegedett anyagba lassan adagolva keverjük bele a pálinkát. Kis lyukat készítünk a marcipán közepébe, majd ebbe öntjük a folyadékot. Kezünkkel tovább formázzuk a masszát ezzel elérve, hogy a két hozzávaló jól elkeveredjen. Amint a marcipán elég folyóssá válik, a spakli ideálisabb eszköz lesz a keveréshez, mint a kezünk. Amikor a marcipántöltelék elég könnyed lesz, lezárt tálban a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Egyedi ajandek keszites

Most következik a csokoládé elkészítése. Ezt a boltban vásárolt jobb minőségű csokoládészemek vagy táblás kiszerelés felhasználásával is elkészíthetjük. A pálinkás marcipántöltelékhez a keserűbb, sötétebb fajták illenek. A vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett felolvasztott csokoládét addig hevítve, amíg az 52-55 fokos hőmérsékletet el nem éri. Ezt konyhai hőmérővel ellenőrizhetjük. Amint ez megtörtént, a csokoládét a konyhapultra öntve a hőmérséklete felére hűtjük. A cukrászok erre a célra márvány vagy gránit felületeket használnak, így ha nem ebből készült a konyhánk, egy kis darab kőlap is megteszi. A kiöntött csokoládét egyik kezünkben kenőkéssel, másikban spaklival mozgatjuk. Először szétkenjük, majd kis kupacba halmozzuk. Ezt a folyamatot nevezzük temprálásnak, amely a roppanós, fényes csokoládé záloga.

A készre hűtött csokoládéval kibéleljük az előre lehűtött bonbonformákat. A cukrászok erre a célra a népszerű szilikonos formákat nem ajánlják. A felesleges csokoládét leöntjük a formáról, ekkor szép vékony réteg marad benne, amely a bonbonok teteje lesz. Megkötésig hűtőbe helyezzük őket, majd a szintén hideg töltelékkel megtöltjük, és újabb csokoládéréteggel lezárjuk. Minden fázisnál jól hűtsük le a bonbonokat! A pár óra alatt megkeményedett formákat könnyedén odacsapjuk a konyhapulthoz, ekkor egészben kiesnek.      

Tweet
Sir John Bowring

Tudta?..hogyan vélekedett Sir John Bowring a magyar nyelvről?

Gábor Dénes

Tudta?..hogy az atombomba fejlesztői magyar-amerikaiak voltak?

Kármán Tódor

Tudta?..hogy a televízió létezését a magyaroknak köszönheti?

Pulitzer József

Tudta?..hogy a "Pulitzer-díj" nevét Pulitzer Józsefről kapta?

Kategória legfrissebb cikkei

  • A Pulik
  • Battlefield Bad Company 2
  • Út a gyökerekhez - Magyar Törzsi Gyűlés
  • Hangyairtás a kertben – kipróbált módszerek
  • A Japán utcai divat

Kategória népszerű cikkei

  • Victoria Hislop: A sziget
    3751
  • Új süti őrület! - Cobbler
    2884
  • Robert Merle: Két nap az élet
    1486
  • Mágneses körömlakk
    1223
  • Út a gyökerekhez - Magyar Törzsi Gyűlés
    1202

Kapcsolódó cikkek amelyek érdekelhetik

  • 2014.07.05. 09:07 -
    Egyedi ajándék - készíts bonbont!
Kapcsolódó hirdetések
Banner0 1 200x200
banner 2

Népszerű cikkek

  • Képeslapküldő
  • Tudta Ön?
  • Erotikus háttérképek
  • Divatos öltözködés régen és ma
  • Victoria Hislop: A sziget
  • Ha szex, akkor Kámaszútra!
  • Civil szervezet létrehozása lépésról-lépésre
  • Elektromos autók Magyarországon
  • Dobd fel a szerelmi életedet afrodiziákumokkal!
  • A Pulik
  • Új süti őrület! - Cobbler
  • A bor a fogakkal is csodát művel
  • Mariana-árok
  • A szexistennő születése – A nagyi receptje szerint
  • Belsőégésű motorok
  • Télen is, ősszel is lehet a szabadban szexelni!
Demo10
Demo9
potenciamax.hu

 

 

 

  Általános ---

  Copyright mainet.hu © All right reserved!     

  Impresszum             

  Adatkezelés             

 

 

 

 

 

 

    Tájékoztatók ---

    Kapcsolat

    Hírdetések - Információk             

    A megtekintés feltételei             

    Felelősség             

 

 

 

 

   Weboldal ---

    force bootstruct framework         

    design mainet.hu

    Bannerek             

    Banner és link partnereink             

 

 

 

 

   Partnerek ---

   produced designbetyar

 

 

 

 

https://naturplus.hu/

https://potenciamax.hu/

http://cool-shop.hu/

https://potencianovelo-shop.hu/

Back to Top

Linkkatalógus